torsdag, april 06, 2006

Bush, klimaendringer og Chevrolet-flausen

Det er ikke så mye som bekymrer meg. At amerikanerne - som jeg på mange måter har veldig stor sans for - kan la George Bush lede landet sitt, er imidlertid en av dem. Klimaendringene er en annen slik ting. Så når jeg leser at Bush-regimet sensurerer offentlig klimaforskning i USA, blir jeg nesten nedfor.

Heldigvis er det håp. Jeg har tidligere skrevet om politisk aktivisme på nettet. Dette er en variant av dette. Bilfabrikanten Chevrolet prøvde seg med det sikkert markedsavdelingen deres tenkte var et genialt PR-stunt for sin nye modell Chevy Tahoe: Vi samarbeider med The Apprentice (på norsk: Kandidaten) og prøver oss på litt viral marketing. Vi lar folk lage sine egne reklamevideoer for oss og så sende dem til alle vennene sine. Ikke bare slipper vi å lage dyre reklamefilmer, men folk sørger selv for spredningen!

Det fungerte ikke helt som planlagt. Det vil si, folk lager videoer i fleng, men med litt andre budskap enn det Chevy nok hadde håpet på. Mange har fokusert på det at Tahoe er det vi her i Norge kaller liten lastebil. I Amerika heter dette Sports Utility Vehicles (SUV), og er et yndet statussymbol for folk som liker å kjøre rundt i forstedene og brife med at de kunne ha kjørt på isbreer, i ørkenen, i gjørma, osv. Ett problem er at de sluker bensin, og dermed bidrar til klimaendringer. Ett eksempel finnes her (krever Flash). I denne blogg-posten er det mer info og linker til flere filmer folk har laget. Spekulasjonene nå handler om Chevy kommer til å ta ned siten. Foreløpig ser det ut til at de prøver å late som det var dette som egentlig var planen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Disse SUVene er også livsfarlige i trafikken. I møte med myke trafikanter er katastrofa et faktum, i møte med småbiler, sportsbiler og andre mindre biler så vil "SUVen" klatre opp på den andre bilen og knuse den. Mange av disse SUVene har også kufangere, selv om det er ulovlig, noe som gjør bilene ENDA farligere. At folk som kjører rund i disse bilene også tror de er konge på veien og har veien for seg selv gjør ikke saken noe bedre.